Çankırı’da korkutan deprem

Malatya'dan sonra şimdi de Çankırı'da deprem oldu. Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde 27 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16.04 sıralarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...

featured

Çankırı’nın Ilgaz ilçesi 4.5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Kandilli Rasathanesi de Çankırı depreminin 4.5 büyüklüğünde, 5.0 km derinliğinde ve 16.04 sıralarında meydana geldiğini açıkladı.

Çankırı depremi Çorum, Kastamonu ve Kırıkkale’de de hissedildi. Depremin en fazla hissedildiği Tosya ilçesinde ise vatandaşlar sokağa döküldü.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD tarafından deprem sonrası yapılan açıklamada, “Deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadeleri kullanıldı.

KUZEY ANADOLU KIRIĞI GERİLİYOR

Çankırı depremine dair yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “27 Aralık 2023 Çarşamba 16.04’de Çankırı-Ilgaz’daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Bolu-Gerede-Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz. Sağlam yerde, sağlam çelik yapı. Güçlü ekonomi.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir