28 Şubat süreci ile ilgili video izleyen imam hatipli kızdan yürekleri sızlatan soru: ‘Baba korkuyorum ya tekrar kazanırlarsa’

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderi, gündem oldu. ‘’Baba korkuyorum ya tekrar kazanırlarsa?’’ diyen kızının 28 Şubat süreci ile ilgili video izlediğini söyleyen bir babanın sözleri, yürekleri sızlattı…

‘’Bin yıl sürecek’’ denilen 28 Şubat darbesinde yaşananlar, hala hafızalarda… O dönemlerden paylaşılan videolar, hazırlanan belgeseller, izleyenleri hüzünlendiriyor.

Sosyal medyada bir kullanıcı 28 Şubat süreciyle ilgili video izledikten sonra kendisine soru soran küçücük kızının acı dolu sözleriyle şoke oldu.

İşte ‘’baba korkuyorum ya tekrar kazanırlarsa’’ diyen kızına cevap veren adamın yazdıkları;

‘’canım kızımın sabahın şu vaktinde gözleri dolu halde yanıma gelerek sorduğu acı soru.

ilk başta nolduğunu anlayamadım. ama telefonundan arama geçmişini görünce bir şeyler oturdu. hanımefendi dün gece 28 şubat süreci ile alakalı videolar seyretmiş.

kendisi de imam-hatip lisesinde öğrenci olduğu için evham yapmış. gelip bana, ” baba ya tekrardan kazanırlarsa, üniversiteye gidemeyecek miyim?” şeklinde acı bir soru sordu.

şu 20 yıllık güzel iktidarımıza rağmen böyle evhamların biz muhafazakarların içinde olması çok üzücü. kızımı bırak arada bir ben de düşünüyorum, “kazanırlarsa nolur, yine dışlanmaya başlar mıyız, hastanelere alınır mıyız” gibi sualler geliyor aklıma ki bunlar geçmişte olan şeyler ve olmayacağının da garantisi yok.

oturdum ve kararlı bir şekilde “sakın korkma kızım, bu halk bir daha onlara fırsat vermeyecektir, oldu bir hata yaptık ve kazandılar yine de korkma çünkü karşı masanın yarısı muhafazakar partilerden oluşuyor. çok şükür artık bu ülkede iktidar da muhalefet de muhafazakar partilerden oluşuyor, ayrıca bak o partinin genel başkanı bizlerle helalleşecekmiş, belli mi olur… :)” şeklinde kendimin de pek inanmadığı ama en azından kızımın biraz olsun sakinleştiği bir konuşma yaptım.

gerçekten bilemiyorum ve endişeliyim. özellikle kararsız muhafazakar arkadaşlara sesleniyorum bu çocuklara evham yaşatmak zorunda mısınız? anlık birkaç ekonomik sıkıntı sebebiyle yaşadığımız o eski günleri nasıl unutursunuz?

kendinize gelin. reise güvenin.’’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir