Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve yardımcısı tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı

Aydın merkezli 11 ilde tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonda, aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve yardımcısı Erkan Dede ile müzede görevli bir arkeolog ile bir sanat tarihçisinin de aralarında bulunduğu 34 şüpheli gözaltına alındı.

featured

Aydın merkezli 11 ilde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda 34 şüpheli gözaltına alınırken, gözaltına alınan kişiler arasında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve yardımcısı Erkan Dede’nin de bulunduğu öğrenildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Aydın, Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova, Zonguldak illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

34 şüpheli gözaltına alınırken, diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Şüphelilerin, operasyonda ele geçirilen Michelangelo’nun 15. yüzyıl yapımı bir heykeline replika raporu düzenleyerek satmaya çalıştıkları iddia edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir