Avrupa’ya doğalgaz mesajı! Putin’den ‘Türkiye’ formülü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Köprüsü'ne ilişkin saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu belirtti. Putin, 'Rusya ile Batı arasındaki gerilimi tırmandırmak isteyenler kimse Kuzey Akım sabotajının arkasında da onlar var' dedi. Putin ayrıca, "Türkiye'de Avrupa için doğalgaz merkezi kurabiliriz. Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında" şeklinde konuştu.

featured

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Köprüsü’ne ilişkin saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu belirtti. Putin, ‘Rusya ile Batı arasındaki gerilimi tırmandırmak isteyenler kimse Kuzey Akım sabotajının arkasında da onlar var’ dedi.

Putin ayrıca, “Türkiye’de Avrupa için doğalgaz merkezi kurabiliriz. Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında” dedi.

Putin’in açıklamaları şu şekilde;

“Kuzey akım sabotajının arkasında Rusya-Avrupa ilişkilerine zarar vermek isteyenler var. Projenin akıbetine Rusya ve AB karar vermeli. Kuzey Akım 2 üzerinden doğalgaz sağlamaya hazırız. Top şimdi AB’de. Petrol fiyatlarına üst sınır koyacak ülkelere enerji temin etmeyeceğiz. Rusya, Kuzey Akım doğalgazını Karadeniz’e kaydırabilir.

TÜRKİYE FORMÜLÜ:

Rus lider, ‘Rusya, Kuzey Akım 2 üzerinden gaz vermeye hazır’ dedi. Putin Rusya’nın Türkiye üzerinden Avrupa’ya gaz satışına sıcak baktığının da altını çizdi.

Rus lider ‘Türkiye’de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurulabilir’ dedi. Rusya’nın, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır olduğunu belirten Putin, ‘top onların sahasında’ dedi.

Petrol üretiminin bir önceki seneden daha yüksek olduğunun altını çizen Putin, Rusya’nın yerel para birimleri ile satış anlaşmalarına devam edeceğini belirtti.

Rusya’nın Kuzey Akım gaz arzını Karadeniz’e yönlendirebileceğini belirten Putin, enerji fiyatları nedeniyle Moskova’nın suçlanamayacağının altını çizdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir