Asgari ücret 4 bin 200 lira mı olacak?

Milyonlarca çalışanın beklediği, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. toplantısı sona erdi. Asgari ücret için gözler Cumhubaşkanı Erdoğan'ın 15.00'te yapacağı açıklamaya çevrilirken Ankara kulislerinde dolaşan iddiaya göre asgari ücretin 4 bin 200 lira olacağı öne sürüldü.

featured

Asgari ücret için nefesler tutuldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün gerçekleştirdiği 4. toplantı sona erdi ve gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 15.00’te yapacağı açıklamaya çevrildi.

Toplantı öncesinde yapılan açıklamalar ve üzerinde anlaşılan konuların ardından asgari ücret 2022 zammının vergi ve prim desteğiyle yüzde 40’ı geçerek 4 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor.

TGRT Haber ekranlarında Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına katılan TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan asgari ücret ile ilgili son kulis bilgisini paylaştı.

“3 BİN 900 LİRAYA ANLAŞILDI”

Asgari ücret ile tarafların anlaştığı rakamın 3 bin 900 lira olduğunu belirten Sözcan, “Bana gelen duyumlara göre resmi açıklama değil. Kulis bilgisi olarak söylemek gerekirse 3 bin 850 ile 3 bin 900 bandında taraflar anlaştı. Hem işçi hem işveren kesimi bu konuda uzlaştı. Ancak bu her şey bitmiş anlamına gelmiyor.

4 BİN 200 TL OLACAK İDDİASI

Çünkü kulislerde 4 bin rakamı konuşuluyordu. Artık top Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rakamı 4 bin 150 ve 4 bin 200 bandına çıkaracak” ifadelerini kullandı.

Cem Küçük de, “Ankara’da edindiğimiz kaynak Erdoğan’ın 4 bin 200 TL’ye çıkaracağını söyledi” diyerek bu kulis bilgisini doğruladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir