Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.00’te açıklama yapacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. ve son toplantısı sonra erdi. Asgari ücret açıklaması saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

featured

Türkiye’nin merakla beklediği asgari ücret zammında son düzlüğe girildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün 4. ve son kez bir araya gelerek zam miktarını belirleyecek.

ASGARİ ÜCRET BUGÜN AÇIKLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taraflara davetiyelerini iletti.

Taraflar, bugün 11.00’de bakanlıkta bir araya gelecek.

Toplantının ardından belirlenen 2022 zammını saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna açıklanacak.

“İŞÇİ ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK”

Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM’de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, zam oranının bugün açıklanacağını ve işçinin enflasyona ezdirilmeyeceğini söyledi.

Nebati, “Asgari ücretle ilgili, bugün açıklama yapılacak. Her zaman olduğu gibi bugün de enflasyonun karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız. Türkiye’de asgari ücretle geçinenler de dahil olmak üzere bütün maaşlılar her türlü kamu ve özellikle başta sağlık olmak üzere imkanlardan faydalanarak yaşamlarını iddame ettiriyorlar. Onlara yönelik iyileştirme her zaman pozitif yönde devam etmiş ve enflasyonun çok çok üzerindedir.” dedi.

TARAFLARIN TEKLİFLERİ

Bundan önce yapılan 3 toplantıda işvereni temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), TÜİK verilerine işaret ederek 3 bin 500 TL teklifte, işçi temsilcisi Türki-İş ise 3 bin 900 teklifinde bulunmuştu.

SON YILLARIN EN YÜKSEK ZAM BEKLENTİSİ

Hükümet kanadından yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte gündeme gelen asgari ücret konusu hakkında yapılan açıklamalar beklentiyi artırdı.

20 yıllık AK Parti iktidarlarında yapılacak en yüksek zam oranı olacağı belirtilen yeni tarife için milyonlarca kişinin heyecanlı bekleyişi sürerken bu oranın 4 bin TL bandında olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir