Ünlü hacker grubu Anonymous’tan dikkat çeken Facebook açıklaması!

featured

Facebook, dün tarihinin en büyük çöküşüne tanıklık etti. Facebook’un Instagram ve WhatsApp dâhil tüm hizmetleri, 6 saat boyunca erişilemez hâle geldi.

Tüm dünya genelinde WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi mecralarda kesintiler yaşandı. Twitter ve Telegram gibi ortamlarda haber akışı sağlanırken gözler hackarlara çevrildi.

WhatsApp, Instagram ve Facebook neden çöktü? İşte 6 saatlik kesintinin nedeni…

ANONYMOUS’TAN AÇIKLAMA

Facebook, sorunu düzeltmiş ve kullanıcılarını yavaş yavaş kabul etmiş olsa da Anonymous’un yaptığı açıklama dikkat çekti.

Hacker grubu Anonymous’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda Facebook’un Alan Adları Sistemi’nin (DNS) yeniden aktifleştirildiği belirtildi.

Fakat bununla birlikte Facebook hizmetlerine erişim sağlanmış olsa da Anonymous, bunun henüz her şeyin henüz tamamen düzeltildiği anlamına gelmediğini söyledi.

UZUN SÜRELİ DENGESİZLİK BEKLENİYOR

Anonymous’un henüz her şeyin düzeltildiği anlamına gelmediğini söylemesinin tam olarak neye işaret ettiği bilinmiyor. Fakat Facebook’un kısa sürede toparlanamayacağı, halihazırda Cloudflare Başkan Yardımcısı tarafından da söylenmişti.

Dane Knecht, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Facebook’un ağlarının yeniden aktifleştirilmesiyle uzun süreli bir dengesizlik beklediğini açıklamıştı. Bunun nedeninse böylesine büyük bir sistemi yeniden başlatmanın zor olduğu şeklinde vermişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir