Anayasa Mahkemesi’nden HDP’nin talebine ret

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin 11 Nisan olarak belirlenen sözlü savunma tarihinin seçim sonrasına ertelenmesi talebini oybirliğiyle reddetti.

featured

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkındaki kapatma davasında, sözlü savunma tarihini 14 Mart olarak belirlemişti. Ancak; HDP Kahramanmaraş ve Antakya merkezli depremler nedeniyle, sözlü savunmanın 3 ay ertelenmesi talep etti. Talebi değerlendiren AYM, 3 yerine 1 ay erteleme kararı verdi. Buna göre, HDP, Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davasına ilişkin 11 Nisan’da sözlü savunma yapacaktı.

Benzer Haberler
cubbeli-ahmet-hoca-altili-masa
Cübbeli Ahmet Hoca: ‘PKK HDP ile birlikte olanlara, onlara bakanlık teklif edenlere fırsat verme Yarabbi’
nuran-imir-terorist-cenaze
HDP’li Nuran İmir ve Hasan Özgüneş terörist cenazesine katıldı

 

HDP YENİDEN ERTELEME TALEP ETMİŞTİ

Ancak bu karar HDP’yi tatmin etmedi. 14 Mayıs’ta yapılacak kritik seçime bir ay kala “kapatma baskısı” altına girmek istemeyen HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden seçime girme seçeneğini gündeme aldı. Bununla da yetinmeyen HDP, kapatma talepli davada kararın seçim sonuna bırakılması için yeni bir hamle yaptı. Parti, sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

AYM KARAR VERECEK

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin başvurusunu gündeme aldı. Yüksek Mahkeme bugün yapacağı toplantıda HDP’nin başvurusunu reddetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir