AKOM’dan İstanbullulara kritik uyarı! Gök gürültülü sağanak yağışa dikkat

AKOM'dan İstanbullular için kritik bir uyarı geldi. Bugün bölge bölge kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte detaylar...

featured

Meteoroloji’den alınan hava durumu tahmin raporuna göre dün gece İstanbul’da etkili olans ağanak yağış bugün de devam edecek. AKOM da bu konuda İstanbullulara uyarıda bulundu. AKOM, bugün öğle saatlerinde özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olması beklenen yağışa karşı vatandaşlara, tedbirli olmaları konusunda çağrı yaptı.

AKOM’DAN KRİTİK UYARI

AKOM verilerine göre yapılan açıklamada, “Dün gece 23.00 civarında başlaması beklenen yağışların, 8 Temmuz Cumartesi öğle saatlerine kadar Avrupa yakası boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olması, ağırlıklı olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde yağması bekleniyor” denildi.

Özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde; Çekmeköy, Kartal, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla ve Şile’de bu akşam saatlerine kadar devam edecek yağışların, daha sonra gücünü kaybedeceği tahmin edildiği, mevsim nedeniyle sıcak ve nemli hava ile kuzeyin serin havasının İstanbul üzerinde karşılaşmasının, kararsız hava koşulları oluşturabileceği de belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir