Akbank’taki sistemsel arıza müşterileri isyan ettirdi! Akbank hesabı nasıl kapatılır? Akbank hesap silme

featured

Akbank müşterileri sabah saatlerinden bu yana, hemen hiçbir bankacılık işlemini yapamadı.

Sosyal medyada siber saldırı iddialarını da beraberinde getiren konunun kısa süre sonra sistemsel arıza olduğu anlaşıldı.

Söz konusu arızadan internet ve mobil bankacılık kanalarının yanı sıra ATM işlemleri de etkilendi.

Akbank’ta sistem çöktü! Akbank’a siber saldırı iddiası…

Akbank’tan yanıt

Akbank, erişim sorunuyla ilgili sorulara ve siber saldırı iddialarına resmi sosyal hesabından yanıt verdi. Söz konusu iddialar ardından Akbank resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada siber saldırı iddiaları yalanlanırken, sorunun sistemsel olduğu vurgulandı.

Akbank düzeldi mi? Akbank’tan siber saldırı iddialarına yanıt

Arıza müşterileri çılgına çevirdi

Akbank’ta son dönemde sıkça rastlanan arızalar müşterilerini adeta çılgına çevirdi. Sosyal medyadan tepkilerini gösteren müşterilerin kimi okul taksidi yatıramadı kimi ticari ödemeleri için hesaplarına bakamadı. Hal böyle olunca neredeyse 1 gün gibi uzun bir süre banka ortadan kaybolunca tepkiler de çığ gibi büyüdü. Müşteriler Akbank hesaplarını kapatmanın yollarını aramaya başladı.

Akbank hesabı nasıl kapatılır?

Akbank hesabı nasıl kapatılır? Akbank hesabı nasıl silinir sorularına yanıt arayan vatandaşlar için 3 adımda hesap silme işlemini özetledik. İşte Akbank hesap silme adımları…

Akbank Direkt hesap silme

İlk olarak müşteri numaranız ve Akbank Direkt İnternet şifreniz ile hesabınıza giriş yapın. Akbank Direkt Internet şubede Hesaplarım menüsünden Vadesiz Hesaplarım seçeneğinden kapatılmak istenen hesabı seçin ve Hesabı Kapat butonuna tıklayın. Dilerseniz Akbank Direkt İnternet’e Kredi Kartı numarası ile giriş yaparak da vadesiz hesap kapatma işleminizi yapabilirsiniz.

Akbank ATM hesap silme

ATM üzerinden hesap silme işlemi yapmak için de ATM’den Hesap İşlemleri butonuna tıklayın, ardından “Vadesiz Hesap İşlemleri” butonuna basın. Vadesiz Hesap Kapama butonuyla ATM’den açılmış ve neo karta bağlı vadesiz hesaplar kapatılabilir. Neo karta bağlı ana hesabın kapatılması isteniyorsa şubelerle iletişime geçilmeli.

Akbank şube hesap silme

Dilediğiniz bir Akbank şubesine giderek bireysel müşteri bölümünden hesabınızı kapatmak istediğinize dair bilgiyi verip gerekli işlemlerin yapılmasını isteyebilirsiniz.

Akbank çağrı merkezi hesap silme

Hareketsiz hesaplara ilişkin bilgi ve hesap kapama işlemleri için 444 25 25 nolu telefondan Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Bankacılık İşlemleri menüsündeki Mevduat İşlemleri / Hareketsiz Hesap Kapama fonksiyonu aracılığı ile Sesli Yanıt Sistemi üzerinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızda bakiye olması halinde hesap kapatılamıyor. Bu durumda hesabınızdaki bakiyeyi başka bir hesabınıza virman yapabilir ve ya farklı bir bankadaki hesabınıza transfer edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir