Milli yüzücü Batuhan Filiz, İtalya’da düzenlenen şampiyonada altın madalya kazandı

featured

Gençlik ve Spor Bakanlığı, milli sporcu Batuhan Filiz’in, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre serbest mesafesinde Avrupa şampiyonu olduğunu duyurdu.

Milli sporcu Batuhan Filiz, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda  erkekler 400 metre serbestte altın madalyanın sahibi oldu.

Milli yüzücü Batuhan Filiz, Roma’da gerçekleştirilen organizasyonda, 400 metre serbest finalinde 3.50.68’lik derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.

Aynı yarışta mücadele eden bir diğer milli sporcu Yiğit Aslan ise 3.53.62 ile 7. sırada yer aldı.

Bakanlıktan kutlama

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal medya hesabından, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre serbest mesafesinde kazandığı Avrupa şampiyonluğu dolayısıyla milli sporcu Batuhan Filiz için bir kutlama mesajı yayınladı.

Bakanlığın yayınladığı mesaj şöyle:

“Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonasında, Milli Sporcumuz Batuhan Filiz, 400m Serbest mesafesinde finalde yüzdüğü 3:50:68’lik derecesi ile Avrupa Şampiyonu oldu. Tebrikler Batuhan.”

İtalya’daki organizasyonda kadınlar 800 metre serbest stil elemelerinde yarışan 16 yaşındaki Merve Tuncel de 8.28.03’lük derecesiyle şampiyona rekorunun yeni sahibi olarak ülkemizi gururlandırmıştı.

Milli yüzücü Merve Tuncel, Avrupa Gençler Şampiyonası’nda rekor kırdı

Türkiye 21 sporcuyla katılıyor

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası, 6-11 Temmuz 2021 tarihlerinde İtalya’da düzenleniyor.

Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, şampiyonada Türkiye adına genç kadınlar ve genç erkekler kategorisinde 21 sporcu yarışıyor.

Kadınlarda Beril Böcekler, Defne Coşkun, Deniz Ertan, Ela Naz Özdemir, Göksu Doğan, Melika Yalçın, Meriç Demirtepe, Merve Tuncel, Mina Ada Solaker, ve Suden Denizli; erkeklerde ise Atakan Malgil, Batuhan Filiz, Berke Saka, Efe Hacısalihoğlu, Kaan Kara, Mert Kılavuz, Sanberk Yiğit Oktar, Yiğit Ekşioğlu, Utku Kurtdere, Uygar Hephoşcan ve Yiğit Aslan Türkiye’yi temsil ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir