AK Parti’nin ikinci tur stratejisi belli oldu! Öncelik 12,4 milyon seçmen

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi 50 barajı nedeniyle ikinci tura kaldı. AK Parti ise, ara vermeden hazırlıklara başladı. Öncelik sandığa gitmeyen ve Oğan'a oy veren seçmen kitlesi olacak, STK'lar üzerinden seçmene ulaşılacak.

featured

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için hazırlıklara başlayan AK Parti’de, yaklaşık 12,4 milyon seçmene yönelik ince hesaplar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kucaklaşma siyasetine devam edileceğini açıklamasının ardından, çalışmalar sandığa gitmeyen 8,3 milyon seçmen ile Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a oy veren 2,8 milyon seçmen ve geçersiz oy kullanan 1,2 milyon seçmen üzerine yoğunlaşacak. Ayrıca oy veren-vermeyen ayrımı yapılmayacak, propaganda dili yumuşatılacak.

TÜM TEŞKİLAT SAHADA OLACAK

AK Parti’ye oy vermeyen seçmene, hemşeri dernekleri, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları üzerinden ulaşılarak gönül kazanılmaya çalışılacak. 28 Mayıs’a kadar AK Parti Genel Merkez Yönetimi, eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları, 81 il teşkilat başkanları ve yönetimleri 7/24 esasına dayalı çalışarak sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, seçmenle buluşacak.

Buluşmalarda seçimlerin tarihi önemi ile savunma sanayii projeleri, dış politika, ekonomide atılacak adımlar, yerli ve milli teknoloji hamleleri ile Türkiye Yüzyılı’nda yapılacak yeni projeler anlatılacak. Cumhur İttifakı’nın parlamentoda sağladığı çoğunluk ön planda tutulacak.

ÇALIŞMALARIN BÜYÜK KISMI GENÇLERE AYRILACAK

28 Mayıs’a kadar 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin genç yeni seçmen için de özel çalışmalar yapılacak. 14 Mayıs’ta ilk defa oy kullanan gençlerde bu çalışmaların içinde tutulacak. Gençlere eğitim, istihdam ve gelecek güvencesi veren projeler açıklanacak. Gençlerle sık sık bir araya gelinecek ve duygu temalı bir üslup kullanılacak. Muhalefetin oluşturmaya çalıştığı ‘karamsar tablo’ ortadan kaldırılmaya çalışılacak.

GEÇERSİZ OYLAR ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK

Geçersiz oy kullanan seçmen için ise ayrı bir çalışma yürütülecek. Seçmenin bilinçli mi bilinçsiz mi geçersiz oy kullandığı araştırılacak. 81 il teşkilatı muhtemel oy kayıplarını en aza indirmek için kapı kapı gezerek hem parti politikasını anlatacak hem de nasıl oy kullanılacağına yönelik vatandaşa bilgilendirme yapacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir