Süleyman Soylu’dan 14 Mayıs değerlendirmesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel Yayını'na konuk oldu. Bakan Soylu; Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Soylu 14 Mayıs seçim değerlendirmesinde bulundu. Bakan Soylu, "Vatandaş sistem değişikliği istemediğini ortaya koydu. Dedi ki, ben artık sistem değişikliği istemiyorum. Ben bu sistemden memnunum. Parlamenter Hükümet Sistemi'ni reddetti." dedi.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tv100’e konuk oldu. 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura kaldı. İkinci tur seçimleri 28 Mayıs’ta gerçekleşecek. tv100 Özel yayınına konuk olan Bakan Soylu, hem 14 Mayıs seçim sonuçlarını hem de 28 Mayıs seçimlerini değerlendiriyor.

tv100’ün deneyimli programcıları; Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen soruyor Bakan Soylu yanıtlıyor.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

Bu ülkede yaşanan en huzurlu, en güvenli ve yaşanan en güzel seçim oldu.

Vatandaş sistem değişikliği istemediğini ortaya koydu. Dedi ki, ben artık sistem değişikliği istemiyorum. Ben bu sistemden memnunum. Parlamenter Hükümet Sistemi’ni reddetti.

Meclis hiç olmadığı kadar etkin ve yetkilidir.

2 milyon 500 bin oy farkı var. 275 bin oya ihtiyaç var. Peki bu 275 bin oy; bu ülke antidemokratik bir ülke olsaydı, söyledikleri gibi İçişleri Bakanı, x birisi bu seçimlere müdahale ediyor olsaydı, birinci tur, ikinci tura gitmezdi.

Almanya hukukun üstünlüğü olduğu bir ülke öyle mi? Bir FETÖ’cü ihbarda bulunacak, iki gazeteci gözaltına alınacak. (Onunla ilgili yeni bir bilgi var mı?) Bizi izlemeye devam edin.

2 milyon 500 bin oy farkı var. 275 bin oya ihtiyaç var. Peki bu 275 bin oy; bu ülke antidemokratik bir ülke olsaydı, söyledikleri gibi İçişleri Bakanı, x birisi bu seçimlere müdahale ediyor olsaydı, birinci tur, ikinci tura gitmezdi.

108 bin konteyner kurduk şimdiye kadar. İki ayın içinde 200 bin konteynera tamamlamış olacağız. Yaklaşık 860 binin üzerinde de çadır var. 3 milyon insan sadece çadırda yaşıyor.

İlk belirlenen sandıklarla ilgili yine kırsaldan akmalar başladı. Kırsalda bizim oyumuz oran olarak yüksektir. Seçmen sayılarının az olduğu yerlerden de oylar akar. Gelişine göre de böyle akıtırsınız. Anadolu Ajansı çok doğru bir iş yapmıştır. Yukarıdan aşağı da inişi de göstermiştir zaten.

ANKA Haber Ajansı’nın kurduğu ne sistem var? Kaç kişiyi çalıştırmışlar? Kimden bu verileri almışlar? Bu veriler nasıl ve nereden girmiş?

(Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun seçim gecesi yaptıkları açıklamalar): Ben onların vesayet amiriyim. Onların disiplin, soruşturma gibi bu tip amirleri İçişleri Bakanlığı olarak amirleri benim. Ya bu kardeşlerim anladığım kadarıyla özür dilemiyorlar, ben onların adına halktan özür diliyorum.

Saha bana 50.5-51 veriyor. Ben bunu gördüm, ben bunu da söyledim. Ama araştırmalar öyle vermiyor. Gördünüz; ittifakın oyu 50.5-51 zaten. Yani ittifakın oyu daha yüksek.

Muharrem İnce çekildi, bizim son araştırmamaız 49.1 çıktı, 0.4’te buna yurt dışı dahil oldu 49.5…

Meclis çoğunluğunda hiçbir problemi olmadı Cumhur İttifakı’nın.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir