AK Partili Özlem Zengin: ‘6284 bizim kırmızı çizgimizdir’

Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR'ın ile Cumhur İttifakı arasında yapılan görüşmeler üzerine kamuoyunda, ittifakın kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda atacağı adımlara ilişkin tartışmalar başladı. 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasa'sının kaldırılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi'nin açıklamaları üzerine AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin "6284 bizim kırmızı çizgimizdir, Yeniden Refah Partisi'nin kendi görüşüdür" dedi.

featured

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi’nin gündeme getirdiği ve kamuoyunda tepkiye neden olan 6284 sayılı yasanın kaldırılması yönündeki istek hakkında TBMM Genel Kurulu’nda açıklamada bulundu.

Zengin, “Yeniden Refah Partisinin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin, AK Parti tarafından kabul edildiği” iddiasına ilişkin, “Yeniden Refah Partisinin görüşüdür. 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir.” dedi.

YENİDEN REFAH’IN KENDİ GÖRÜŞÜDÜR

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, CHP’li Özgür Özel’in, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkındaki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yeniden Refah Partisinin açıklamalarını, birinci elden bu konuşmaya şahit olan Sayın Bakanımdan, Sayın Başbakanımızdan ve şu andaki Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım Beyefendi’den öğrenmek istedim. Çünkü konuşmayı dinlediğim zaman böyle bir konuşmanın olamayacağını düşündüm. Kendisi, bu ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu, böyle bir konunun hiç gündeme gelmediğini, hiç konuşulmadığını ifade etti.

Bu konu muhakkak suretle Yeniden Refah Partisi’nin gündemindedir, aynen Saadet Partisi’nin gündeminde olduğu gibi. Saadet Partisi de defaatle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla alakalı, 6284 ile alakalı görüşlerini çokça kamuoyuyla paylaştı. Yeniden Refah Partisinin görüşüdür.

Sayın Bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi ‘Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.’ 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK’lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir.”

‘KADIN MESELESİ ÜZERİNDEN AYRIŞMA SORUNLUDUR’

Kadın meselesi üzerinden ayrışmayı sorunlu bulduğunu ifade eden Zengin, Türkiye’de kadınların problemlerinin çözümü için ortaklaşılması gereken yerin Meclis olduğunu vurguladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir