AK Parti Kayseri başkan adayı Memduh Büyükkılıç kimdir?

Yerel seçimler için partiler adaylarını bir bir açıklıyor. Bu süreçte AK Parti'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Memduh Büyükkılıç oldu.

Memduh Büyükkılıç

AK Parti‘nin 31 Mart yerel seçimlerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak mevcut başkan Memduh Büyükkılıç’ın belirlendiği öğrenildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, 31 Mart 2024’te yapılacak mahalli idareler seçimlerinde yeniden aday gösterileceği duyuruldu.

Memduh Büyükkılıç instagram

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?

25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri/Develi’de (Şıhlı) doğdu. Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nden mezun oldu.

Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Nöroloji dalında uzmanlığını aldı. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi’nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi’nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. Değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak girdi. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. 1999 yılında FP’den Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında Ak Parti’den belediye başkanı seçildi. Halen Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır…

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ SİYASİ KARİYERİ

Memduh Büyükkılıç, 1993 yılında Refah Partisi ile siyasete girdi.

Refah Partisinin Kayseri İl Başkanlığını yaptı.

1995 genel seçimlerinde Kayseri Milletvekili seçildi.

1998 yılında Melikgazi Belediye Başkanı oldu.

1999’da Fazilet Partisinden, 2004, 2009 ve 2014’te de AK Partiden aynı göreve geldi.

2019  yerel seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir