AK Parti Konya başkan adayı Uğur İbrahim Altay kimdir?

Uğur İbrahim Altay hayatı ve siyasi kariyeri gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da mevcut başkan Uğur İbrahim Altay'ı, yeniden gösterme kararı aldı. Peki, Uğur İbrahim Altay kimdir? İşte Uğur İbrahim Altay'ın biyografisi ve siyasi kariyeri...

Uğur İbrahim Altay mesleği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da da mevcut başkan İbrahim Altay’ı yeniden gösterme kararı aldı. Karar sonrasında Uğur İbrahim Altay hayatı ve kariyeri gündemdeki yerini aldı. Peki,Uğur İbrahim Altay kimdir? İşte Uğur İbrahim Altay’ın hayatı ve siyasi kariyeri…

Uğur İbrahim Altay instagram

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

1974 yılında Konya’da doğan Uğur İbrahim Altay, eğitim hayatına Konya’da başladı. Selçuk İlkokulu ve Mevlana Ortaokulu’nu tamamladıktan sonra, Konya Gazi Lisesi’nde lise eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimini ise Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde aldı ve bu alandaki bilgisini geliştirdi.

İnşaat mühendisi olarak profesyonel kariyerine atılan Uğur İbrahim Altay, birçok önemli proje ve projenin hayata geçirilmesinde görev aldı. Aynı zamanda TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini üstlendi ve bu alandaki çalışmalara katkı sağladı. Konya Belediye Başkanı hangi partiden sorusu ise AK Parti olarak cevaplanabilir.

2009 yılında Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilen Uğur İbrahim Altay, 2014 yılında tekrar seçilerek bu görevine devam etti. Daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Altay, 2019 seçimlerinde yeniden büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Uğur İbrahim Altay’ın siyasi kariyerinin yanı sıra, farklı kuruluşlarda da aktif bir rol üstlendiğini görmekteyiz. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı, Tarihi Şehirler Birliği (LHC) Başkan Yardımcısı, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (OICC) Yönetim Kurulu Üyesi, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Belediyeler Birliği Başkanı gibi önemli görevleri bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Uğur İbrahim Altay, Konya’da hem siyasi hem de sivil toplum alanında önemli bir isim olarak faaliyet göstermektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir