Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi Yavuz Karakuş ve eşi Gürcistan’a kaçarken yakalandı

Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlenen, Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

featured

Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası Adıyaman‘da yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olan Yavuz Karakuş İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yakalandı.

Eşi Sevilay Karakuş ile birlikte Gürcistan’a kaçmaya çalışırken yakalandığı ifade edilen Yavuz Karakuş emniyete götürüldü.

GÜRCİSTAN’A KAÇACAKLARDI

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar terminalinde bugün yapılan kimlik kontrolleri sırasında Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Gürcistan’a kaçmaya çalışırken yakalanarak, gözaltına alındı.

Şüphelilerin Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhiti olduğu belirlendi.

RÖNESANS REZİDANS’IN MÜTEAHHİTİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, Karadağ’a kaçmak üzereyken İstanbul Havalimanı’nda yakalanan ve gözaltına alınan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un ifadesi ortaya çıktı.

“Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan tutuklandığı öğrenilen Coşkun, yapmış olduğu binanın yıkılmasında kusurunun olup olmadığını ancak bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Benzer Haberler
adana-deprem
Adana’da katil müteahhitlere soruşturma: 62 gözaltı
hatay-mehmet-yasar-coskun
Hatay’daki Rönesans rezidansın mimarı Mehmet Yaşar Coşkun yurt dışına kaçmak isterken yakalandı
hatay-deprem-servet-altas-müteahhit
Hatay’da yeni yapılan Güçlü Bahçe City enkaza döndü! Müteahhit Servet Altaş’tan skandal savunma…

 

Coşkun, yerle bir olan Rönesans Rezidans için “Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır. Herhangi bir çökme olmamıştır” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’TE 9 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ BİNANIN MÜTEAHHİTİ YAKALANDI

Gaziantep’te depremden ötürü tıkılan ve dokuz kişinin yaşamını yitirdiği Gazi Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bulunan Bahar Apartmanı’nın müteahhiti İbrahim M.U., İstanbul’un Pendik İlçesi’ne bağlı Yenişehir Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı.

Bina hafriyatı ve üzerinde yapılan teknik incelemede müteahhit İbrahim M.U.’nun ihmalinin bulunduğunun belirlendiği ve hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra gözaltına alındığı ifade edildi.

AYŞE-MEHMET POLAT SİTESİNİN MÜTEAHHİTİ DE YAKALANDI

Gaziantep’te depremde yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, İstanbul’da gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ayrı binada kolon kestikleri iddiasıyla Mehmet Necati Gölgeler ve Necati Gürcan Gölgeler isimli şüphelilerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM şube ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının devam ettiği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir