Aday çıkarmayan HDP’nin, Kılıçdaroğlu’ndan istekleri bir bir ortaya çıktı

Seçimde aday çıkarmayan PKK'nın Meclis'teki eli HDP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması için tüm imkanlarını seferber etmesinin nedeni belli oldu. İşte terör örgütünün isteğiyle Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği maddeler...

featured

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 seçimdir kaybettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı geçmek için birçok partiye sözler verdi.

7’li koalisyonu oluşturan partilere verilen bakanlık ve vekillik sözleri Kandil’in partisi HDP‘ye verilenlerin yanında çok ufak kaldı.

HDP’YE VERİLEN VAATLER ORTAYA ÇIKTI

Aydınlık’ın haberine göre; HDP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı ocak ayında basına kapalı yapılan Hakların Demokratik Kongresi’nde alındı.

Bu tarihten itibaren başta dağ kadrosu olmak üzere tüm isimler Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajları verdi.

Herkesin aklındaki sorunun da cevabı belli oldu. Peki HDP bu destek karşılığında ne alacaktı!

İSTANBUL’DA KANTON BÖLGE

İşte terör örgütünün isteğiyle Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği maddeler;

Türkiye’de güçlü olunan bölgelerde özerklik ilan edilecek. Suriye’nin kuzeyinde federasyon, Doğu ve Güneydoğu illerinde özyönetim, İstanbul’da da Esenyurt, Kanarya ve Esentepe’de kanton ilan edilecek.

HDP’YE BAKANLIK

HDP kontenjanından 1 veya 2 kişi bakan yapılacak. Tepki çekmemek için bu isimler daha az bilinen HDP’liler arasından seçilecek.

TERÖRİSTLER SERBEST BIRAKILACAK

Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Leyla Güven gibi isimler yeniden yargılanacak ve serbest kalmaları sağlanacak.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir