Resmi Gazete’de yayımlandı! Açık liseye geçişler durduruldu mu? Hangi durumlarda sınıf tekrarı olacak?

Liselerde yeni dönem resmen hayata geçiyor! Sınıf tekrarı uygulaması geri döndü, ortalama kuralı sona erdi. Devamsızlık kuralında da değişikliğe gidildi. İşte düzenlemenin detayları...

featured

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce yaptığı açıklamalarda liselerde sınıfta kalma kuralının geri geleceğini bildirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni yönetmelik, liselerde sınıf tekrarı, açık lise şartları ve devamsızlık hakları gibi konuları kapsayan değişiklikleri içeriyor. Bu yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

lisede sınıf tekrarı

 

 

SINIF TEKRARI HANGİ DURUMLARDA OLACAK?

-Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde 6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Konuya ilişkin yönetmeliğin ilgili maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanı en az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız oldukları en fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.”

Benzer Haberler
meb okul kıyafet genelgesi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ‘okul kıyafeti’ kararı
meb
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hizmet puanı açıklaması

-Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.

-Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.

-Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir