6’lı masada büyük çatlak! Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) seçimlere kendi adı ve logosuyla girecek

Muhalefetteki partilerin bir araya gelerek kurduğu 6'lı masanın üyelerinden DEVA Partisi, seçimlere kendi adı ve logosuyla girme kararı aldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır" açıklamasını yaptı.

featured

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin seçimlere kendi adı ve logosuyla gireceğini açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Babacan, “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” dedi.

Babacan, “Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Babacan, partisinin Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin seçim kararına ilişkin konuşan Babacan, “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararı almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun diyorum. Türkiye 1’den büyüktür, Türkiye 1’den büyüktür, Türkiye 1’den büyüktür. Hodri meydan diyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Barajları yıkıp geçeceğiz.”

6’LI MASA AÇIKLAMASI

Partisinin kendi ismi ve logosuyla seçime gireceğini açıklayan Babacan, 6’lı masa hakkında açıklamalarda bulundu.

Babacan, “Bu kararımızın herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmamasını arzu ederim. Biz 6’lı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan alan her partiyle işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye de sahiniz.”

SORULAR VE YANITLAR

(6’lı masa) 6’lı masa ile ilgili bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanları olarak belirlediğimiz alanlarda yoğun bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. Masadaki siyasi partilerle işbirliği alanlarını geliştirmek konusunda tam bir irademiz var.

(Ortak cumhurbaşkanı adayı) Geçen pazar günü yaptığımuz toplantının sonunda 6’lı partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Ortak aday çıkartılması seçimlerde başarı saplamak için çok önemli bir yöntem olacaktır. Birinci tercihimiz budur. Mutabakat sağlanamazsa diğer tercihlere bakılır. Bizim A planımız 6’lı masada bir ortak aday oluşturup, bir isim üzerinden mutabakatı sağlayıp ortak adayla, tek adayla seçimlere girmek. O sözümüzün arkasındayız.

(Üçlü ittifak olasılık dışına mı çıktı? Yüzde 7 barajından çekinceniz yok mu?) Bizim baraj derdimiz yok arkadaşlar. Bunu açıkça ifade edeyim. 6’lı masadaki her bir partiyle işbirliği alanlarımızı genişletmek konusunda iradeye sahibiz derken bize gelebilecek farklı tekliflere, farklı işbirliği alanlarına açık olduğumuzu, bunları görüşmek konusunda da her zaman diyalogdan yana olduğumuzu daha önce ifade ettik. Tekrar etmekte bir mahsur görmüyorum.

DEVA SÖZCÜSÜ’NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “İster ittifak içinde ister ittifak dışında DEVA Partisi kendi adıyla seçime girecek. Dün genel merkez yönetim kurulunda yaptığımız olduğumuz istişareler sonucunda özellikle son dönemde iktidar medyasına yakın çevrelerce DEVA Partisi kadrolarının başka siyasi partilerin ambleminde seçime gireceği yönünde paylaşımlar yapıyor. Biz bunları ortadan kaldırmak adına seçimlere kendi logomuz ile gireceğimizi açıkladık” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Logomuzun pusulada yer alması esastır! 6’lı masadaki mutabakatımza bağlıyız! Özgürlükçü demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş ve ortak Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili iş birliğimiz çok önemli. Hep birlikte ülkemizi bu kabustan çıkarmaya kararlıyız!” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir