29. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklandı! POMEM mülakat sonuçları sorgulama ekranı

29. Dönem POMEM sınav sonuçları için bekleyiş sona erdi. Adayların haftalardır beklediği POMEM sonuçları PA.edu.tr üzerinden erişime açıldı. Lisans mezunu (8.160) erkek, (2.240) kadın, önlisans mezunu (800) erkek, (1.800) kadın olmak üzere toplam (13.000) öğrenci alımı için gerçekleşen sözlü sınav sonuçları e devlet üzerinden sorgulanabilecek. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı şeklinde yapılan 29. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları ekranına adaylar giriş yaptıktan sonra e devlet şifreleri kullanılacak.

featured

Polis Akademisi Başkanlığı, 29. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Polis Akademi Başkanlığı’ndan yapılan duyuru;

29. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak olup; yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

POMEM SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Sınav sonuçlarını Polis Akademisi Başkanlığı’nın aşağıda yer alan e-Devlet ekranından öğrenebilirsiniz.

POMEM MÜLAKAT SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir