2022 YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS tercihleri geçen hafta sona erdi. Üniversite adayları sabırsızlıkla ÖSYM'nin sonuçları ilan etmesini bekliyor. Her geçen gün heyecan katlanırken sıkça ÖSYM'nin resmi ve sosyal medya hesapları kontrol ediliyor. Bilgi almak adına "YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap aranıyor. İşte konuya dair bilgiler...

featured

YKS tercih sonuçları için geri sayım sürüyor. 1 hafta geride kalırken sonuç tarihi aramaları sıklaşıyor. Tarih bilgisi almak isteyen üniversite adayları “YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” sorularını peş peşe yöneltiyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM’den YKS tercih sonuç tarihi hakkında bilgi verilmiş değil. Geçen yıl tercihler 20 Ağustos’ta sona ermiş sonuçlar 31 Ağustos’ta ilan edilmişti. Bu süre göz önünde bulundurulduğunda 2022 YKS tercih sonuçlarının 16 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Çocuğunun YKS tercihlerini gizlice değiştiren aile sosyal medyayı ikiye böldü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir