Çocuğunun YKS tercihlerini gizlice değiştiren aile sosyal medyayı ikiye böldü

İzmir’de bilgisayar, elektrik veya yazılım mühendisliği okumayı hedefleyen ve 20 bin sırlama yapan bir üniversite öğrencisinin paylaştıkları, sosyal medyayı ikiye böldü. İddiaya göre YKS tercihlerini İzmir’e yapan bir gencin ailesi, başka şehre göndermemek için çocuklarının yaptığı tercihleri değiştirdi. Sosyal medyada bir kesim aileye tepki gösterirken, bazı kullanıcılar ise çocukların aileden uzak okumaması gerektiğini savunarak, aileye destek verdi.

featured

İzmir’de bilgisayar, elektrik ya da yazılım mühendisliği okumak isteyen ve 20 bin sıralama yapan gencin isyanı, sosyal medyaya damga vurdu.

AİLESİ, BAŞVURULARIN BİTİMİNE SON 1 SAAT KALA TERCİHLERİ DEĞİŞTİRDİ

Antalya’da oturan ve ismi bilinmeyen bir genç, hem eğlenmek, hem gezmek hem de okumak için üniversite tercihlerinde İzmir’i yazdı. Çocuklarını başka bir şehre göndermek istemeyen ailesi, son 1 saat kala YKS tercihleri değiştirdi.

‘’KENDİMİ MAL GİBİ HİSSEDİYORUM’’

Arkadaşıyla muhabbet ederken durumu fark eden genç, ‘’Ne yapacağımı bilemiyorum. Kendimi mal gibi hissediyorum.’’ dedi.

Öte yandan çocuğun babasıyla olan mesajlaşmaları da ortaya çıktı. Mesajlarda gencin evi terk ettiği anlaşılıyor.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Öte yandan olayla ilgili sosyal medya ikiye bölündü. Bir kısım kullanıcı, aileyi suçlayarak yapılanın hainlik olduğunu söylerken, bazı kullanıcılar ise aileye destek vererek, çocukların aileden uzak olmaması gerektiğini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir