FETÖ’cü ve ırkçı çetenin Maltepe KYK yurdu yalanıyla ilgili açıklama!

Geçtiğimiz günlerde FETÖ’cü hesapların paylaştığı ve Zafer Partililerin yaydığı videoyla ilgili KYK yurdundan açıklama geldi. Yurtta bir bloğun Araplara verildiği ve pek çok Arap erkeğin yurtta dolaştığı yalanıyla ilgili açıklama yapan Maltepe KYK Yurdunda çekilen görüntülerle ilgili gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte ırkçı çetenin bir yalanı daha çöpe gitmiş oldu…

featured

İstanbul Maltepe Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda çekilen görüntüler, FETÖ’cü ve ırkçı çetenin yalan malzemesi olarak kullanıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, “Şahısların mülteci olduğuna dair bilgiler kesinlikle dezenformasyondur.” diyerek gerçeği açıkladı.

Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu’ndaki söz konusu görüntülerin de 40 farklı ülkeden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik buluşması için gelen akademisyen ve katılımcılara ait olduğu belirtildi.

Görüntülerde yer alan yerel kıyafetli kişilerin seminerlerde konuşmacı olarak katılan bilim insanları ve katılımcı gençler olduğunun belirlendiği kaydedildi.

FETÖ’cüler ile Zafer Partisi militanlarının Maltepe KYK Yurdu yalanı

KREDİ YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Şahısların mülteci olduğuna dair bilgiler kesinlikle dezenformasyondur. Yurtlarımız konaklama dışında kriz durumlarında da hizmet vermektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir