Ziraat Bankası konut kredisi başvuru şartları açıklandı

featured

Türkiye’nin önde gelen kamu bankalarından Ziraat Bankası, konut almak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. Banka, yayınladığı yeni kampanya ile 0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla konut kredisi veriyor. İşte bu özel fırsattan yararlanmak için gereken başvuru şartları:

İLKEVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Konut değeri, bankaların ekspertiz raporu ile tespit edilecek ve 2 milyon TL’ye kadar olan birinci el konutlara verilecektir.
  2. Kredi desteği, vatandaşların ilk konut alımlarını desteklemek amacıyla kamu bankaları tarafından sağlanacaktır.
  3. Başvuru sahibinin, başvuru tarihinde kendisine veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir.
  4. Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir, ancak aynı aile içinde bir konutun tamamı hisseli olamaz.
  5. Başvuru sahiplerinin üzerinde açık konut kredisi olmamalıdır.
  6. Vadeli finansman desteği için aylık 0.99 faiz oranı uygulanacaktır.
  7. Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamalarına tabi olacaktır.
  8. Vatandaşlar bu fırsattan yalnızca bir kez yararlanabilecektir.

 

GENİŞLETİLMİŞ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Genişletilmiş konut finansman desteği, 2 milyon TL’ye kadar olan birinci el ve ikinci el konutları kapsayacak şekilde verilecektir.
  2. Başvuru sahibinin, başvuru tarihinde kendisine veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir.
  3. Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir, ancak aynı aile içinde bir konutun tamamı hisseli olamaz.
  4. Başvuru sahiplerinin üzerinde açık konut kredisi bulunmamalıdır.
  5. Bu destekten yararlanmak için 7 Mayıs 2022 tarihinden önce herhangi bir bankada açılmış ve başvuru sırasında konu edilen konut değerinin asgari %50’sini karşılayacak düzeyde döviz tevdiat veya altın mevduat hesabına sahip olmanız gerekmektedir.
  6. 7 Mayıs 2022 tarihinden sonraki yatırılan ilave tutarlar bu hesaplamaya dahil edilmeyecektir.
  7. Başvuru sahipleri, konut değerinin %50’sini altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonuyla krediyi kullanacakları bankaya aktarmalıdır.
  8. Döviz cinslerinin dahil edilme hususu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenecektir.
  9. Vadeli finansman desteği için aylık 0.89 faiz oranı uygulanacaktır.
  10. Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamalarına göre yürütülecektir.
  11. Vatandaşlar bu fırsattan yalnızca bir kez yararlanabilecektir.

FAİZ ORANLARI

0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla sunulan konut kredisi için başvuruları Ziraat Bankası’na yapabilirsiniz. Aylık ödeme hesaplamanız için aşağıdaki örnekleri inceleyebilirsiniz:

  • 120 ay vade ile 1 milyon TL İlkevim Konut Kredisi kullanırsanız, her ay 14,277 TL 82 kuruş ödeme yapmanız gerekecektir.
  • 120 ay vade ile 1 milyon TL Genişletilmiş Konut Kredisi kullanırsanız, aylık ödeme tutarı 13 milyon 594 bin TL 49 kuruş olacaktır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir