Zafer Partisi’nden yeni provokasyon! “Buca’da Suriyeli tarafından kız çocuğu taciz edildi” iddiası yalan çıktı

İzmir Buca'da ırkçı Zafer Partisi yeni bir provokasyona imza attı. İlçede yaşayan küçük kız çocuğunun cami tuvaletinde bir Suriyeli tarafından taciz edildiği iddia edildi. Zafer Partisi resmi hesaplarından yapılan açıklamalara göre olayın duyulmasıyla halk sokaklara indi. Öte yandan olayın tamamen yalan olduğu ortaya çıktı. Irkçı Özdağ'ın ve ekibinin bir provokasyonu daha çökmüş oldu.

featured

İzmir Buca’da Zafer Partisi tarafından yeni bir provokasyona imza atıldı. Konuya ilişkin, Zafer Partisi Buca İlçe Başkanlığı Twitter hesabından “Buca Çamlıkule Mahallesi’nde Suriyeli bir mültecinin tacizine maruz kalan bir kadının eşine ve akrabalarına haber vermesiyle halk sokağa inmiş, polisin müdahalesinden dolayı bazı Türk vatandaşları yaralanmıştır.” paylaşımı yapıldı.

İL BAŞKANLIĞI DA YALANI DEVAM ETTİRDİ

Zafer Partisi Adana İl Başkanlığı açıklamasında ise  “İzmir Buca da küçük bir kız çocuğunun cami tuvaletinde bir Suriyeli tarafından taciz edilmesi üzerine Türk Milleti sokağa indi. İddialara göre şahıs bıçaklandı. Türk Milletine çağrımızdır Stratejik Göç Mühendisliği yoluyla Demografik İşgal bir iç karışıklık ile olur. Bütün vatandaşlarımızdan sakin olmalarını rica ediyoruz. Zafer Partisi, İzmir İl Başkanı Sayın Seçkin Boyunağa konu ile ilgili çalışmaları yapacaktır. İzmir İl Teşkilatımıza konu ile ilgili hassasiyetlerimden dolayı teşekkür ediyoruz.”  ifadeleri kullanıldı.

OLAYIN ASLI BAMBAŞKA ÇIKTI

1997 doğumlu H.E’nin aynı apartmanda yaşayan komşusu olan Türk vatandaşı Mustafa O. isimli şahsın bakışlarıyla taciz ettiğini belirtmesi üzerine Abilefendi Camii’nde kavga çıkmış, camii içerisinde Mustafa O. darbedildi. Şahsın kalabalık içinde linç girişiminde bulunanlardan biri olan; hırsız, tehdit ve hakaretten sabıkalı Y.K. isimli kişi polislere küfür etmesi sonucu gözaltına alındı. Kalabalığın uzaklaştırılası esnasında yaklaşık 150 kişilik grup oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapatmış akrabaları olan Y.K. isimli şahısın teslim edilmesini istemiş şahıs kimlik tespiti yapılarak toplumsal olaya dönmemesi için adrese geri getirilerek bırakılmış olup kalabalık dağılmıştır.

SURİYELİ OLMADIĞI, KOMŞUSU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Buca’da 1997 doğumlu H.E. isimli vatandaşı bakışlarıyla taciz ettiği belirtilen kişinin Suriyeli olmadığı, aynı apartmandaki komşusu Mustafa O. olduğu ortaya çıktı. Çıkan kavga ve linç girişimi sonrası tarafların birbirinden şikayetçi olmadığı öğrenildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir