Yunan’ı ANKA-3 korkusu sardı: ”Çok sayıda SİHA almalıyız”

Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları Yunanistan'ı korkutmaya devam ediyor. Yunan medyası, ANKA-3'ün geniş kullanım aralığına dikkat çekerek, Atina'ya "Çok sayıda SİHA almalıyız" çağrısında bulundu.

featured

Türk Havacılık Uzay Sanayii‘nin (TUSAŞ) geliştirdiği insansız savaş uçağı ANKA-3  ilk uçuşunu mayıs ayında gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Düşük radar görünürlüğü ve yüksek hızı ile dikkatleri üzerine çeken ANKA-3, kendini ilk kez pistte gösterdi.

YUNANİSTAN’I ANKA-3 KORKUSU SARDI

Yunanistan ise Türkiye’deki savunma sanayii atılımlarını yakından takip etmeyi sürdürüyor.

Yunan basınından Pentapostagma gazetesi, “Yeni Türk ANKA-3 insansız savaş uçağı geliyor. Yunanistan’a tehdit artıyor.” diye yazdı.

ATİNA YÖNETİMİNE ÇAĞRI: ÇOK SAYIDA SİHA ALMALIYIZ

Haberin “Yunanistan’ın tepkisi” başlıklı bölümünde Atina yönetimine çağrılar yapıldı:

”ANKA-3’ün elektronik harp, keşif, istihbarat toplama gözetleme, havadan karaya taarruz, düşman helikopter, uçak ve SİHA’larına taarruz, düşman radarlarını etkisiz hale getirme görevlerini icra edebildiğini söyleyebiliriz.

Yunanistan’ın, stratejik ve taktik düzeyde anti-drone sistemleriyle çok katmanlı zırhlandırmaya devam etmesinin ne kadar zorunlu olduğunu anlamalıyız. Çok sayıda SİHA alımını derhal sürdürmeliyiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir