Yükselen dolar kuru sonrası ekonomist Necmettin Batırel’in “Şakkadanak” dolar yorumu ve Özgür Demirtaş’ın tepkileri yeniden gündemde…

featured

Necmettin Batırel, ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ile katıldıkları Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge’deki programında sarf ettiği sözlerle gündem olmuştu.

Işıkçılar cemaatinin yayın organı hükümete yakın Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batıel, CNN Türk’te katıldığı programda döviz kurunun artmasını önlemek için verdiği “tavsiyelerle” gündeme gelmişti. Batırel söz konusu programda “Ben olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım! Şaşırır millet! Arkadan şak bir 10 milyar dolar daha satarım! 20… yetmedi! Bir 10 daha! 30… Biter zati çil yavrusu gibi dağılır millet” ifadelerini kullanmıştı.

Programın diğer konuğu Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise, bu yöntemle doların düşmeyeceğini belirtmişti. Aradan geçen yıllar, dolar ve euro kurunu yine düşüremedi.

Sosyal medyada yine gündemde

20 Mart Cuma gecesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun atanması sonrası ilk fiyatlamalarda sığ işlemlerde dolar/TL yükselişe geçerek 8,47 seviyelerini gördü.

2016 yılında doların 3.50’yi görmesiyle birlikte CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan ekonomist gazeteci Necmettin Batırel’in dolar yorumu sosyal medyada ti’ye alınmıştı. Dolar’ın piyasadaki yükselişinin önlemesi konusunda öneride bulunan Necmettin Batırel, “10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet! Hiç beklemedik bir hareket… Niye satıyor nasıl satıyor? ‘Hani rezervi düşüktü’ filan derler? ‘Demek ki rezervleri varmış’ diyecekler normal şartlarda. Dolar mutlaka düşecek… Ama biraz yavaş düşürecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım! 20… Yetmedi bir 10 daha satarım biter olay” ifadesini kullanmıştı. Bu öneriyi dinlerken ekonomist Özgür Demirtaş’ın yüzünün aldığı haller ise sosyal medyayı kahkahaya boğmuştu.

İşte o video:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir