Yüksek Askeri Şura toplanıyor! Genelkurmay Başkanlığı için 3 ismin adı geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu hafta yapılacak YAŞ toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Yeni Genelkurmay Başkanlığı için 3 ismin adı geçiyor.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bu hafta Yüksek Askeri Şura toplantısı yapılacak. Toplantıda Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacak isim de belirlenecek. Kritik koltuk için 3 ismin adı geçiyor.

ANITKABİR ZİYARETİ YAPILACAK

Şura çalışmalarının, her yıl olduğu gibi YAŞ üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaretlerinin ardından başlaması bekleniyor. Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak. YAŞ çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülürken Şura kararları Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

YAŞ’ta gündeme gelmesi beklenen başlıklardan biri de Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığına getirilecek isim. Bu göreve, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ya da yeni bir isim atanacak. Genelkurmay Başkanı olabilecek isimler arasında 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor. Harp Okulu’nun 1981 mezunu üç devre arkadaşı arasından Metin Gürak 2020’de, Sivri ve Bayraktaroğlu ise 2021’de orgeneralliğe terfi etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir