YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı

5 Ağustos günü sona eren tercih sürecinin üzerinden 10 gün geçti. Üniversite adayları heyecan içerisinde YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, 2 yıllık üniversite yani ön lisans ve 4 yıllık üniversite yani lisans bölümleri için yapılan YKS tercihlerinin sonuçları ne zaman açıklanacak?

featured

YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak soruları milyonlarca üniversite adayı ve ailesi tarafından merak ediliyor. Üniversite yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin ‘2022 YKS tercih sonuçları açıklandı’ duyurusunun ardından belli olacak. Peki, 2022 ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS üniversite tercih sonuçları için detaylar;

‘YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI’ DUYURUSU BEKLENİYOR

2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının duyurulmasının ardından adaylar YKS tercih sonuçlarını bekliyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

YKS tercih sonuçları ÖSYM açıklama yapdığı andan itibaren sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulama yapılabilecek.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Sonuçları genelde 15 gün içerisinde duyuran ÖSYM’nin en geç 20 Ağustos tarihine kadar YKS tercih sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir