YKS TERCİH 2023 SONUÇLARI sorgulama ekranı

YKS tercih sonuçları son dakika açıklandı duyurusu için nefesler tutuldu ve ekran başındaki binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. Yeni eğitim öğretim yılında yükseköğretim sıralarında oturacak binlerce öğrenci üniversite tercih sonuçları için ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi vasıtasıyla açıklanacak sonuçlar için beklemede. Uzun ve yorucu maratonun son basamağına kadar gelen adaylar tercih listelerinden birine yerleşmeleri durumunda kayıt işlemlerine başlayacak.

featured

YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak soruları gündemdeki yerini koruyor. Üniversitelerin iki ve dört yıllık fakülteleri için tercih işlemlerinde bulunan adaylar son dakika YKS tercih sonuçları açıklandı duyurusu için nefeslerini tuttu. ÖSYM‘nin sonuç açıklamam sistemi üzerinden üniversite tercih sonuçları sorgulanıyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? 

YKS TERCİH DÖNEMİ TAMAMLANDI!

27 Temmuz tarihinde başlayan YKS tercih işlemleri 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erdi.

Aldıkları sözel, sayısal ve eşit ağırlık puanına göre listelerini hazırlayan adaylar ÖSYM sistemine hazırladıkları listeleri kaydetti.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

YKS yerleştirme sonuçları bekleniyor. Ancak sonuç tarihine ilişkin ÖSYM’den bir açıklama gelmedi. Üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair elektronik kayıt tarihlerine bakarak ortalama bir tarih elde etmek mümkün.

Resmiyet kazanmasa da kayıt tarihlerine bakıldığında sonuçların 26 Ağustos tarihine kadar adaylarla buluşması bekleniyor.

Konu ile ilgili ÖSYM’den resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

YKS üniversite tercih sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sistemi (sonuc.osym.gov.tr) adresinden adayların T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilecek.

ÖSYM SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir