YKS soru ve cevapları yayınlandı mı? YKS 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT, AYT ve YDT sonuç tarihleri

featured

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk iki oturumu tamamlandı. Milyonlarca kişi sınavda ter döktü. YDT için ise bekleyiş devam ederken TYT, AYT ve YDT’nin soru ve cevaplarının hangi tarihte açıklanacağı sorgulanmaya başlandı. Art arda “YKS soruları ve cevapları açıklandı mı?” sorusu geliyor.

YKS’de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bugün yapıldı ve 180 dakika sürdü.

AYT’nin “sosyal bilimler-2” testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluştu. Sosyal bilimler testinde tarih-2’den 11, coğrafya-2’den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer aldı. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde oldu.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45’te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda toplam 80 soru yer alacak.

YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanır?

YKS soruları ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM’den herhangi bir duyuru gelmiş değil. Geçen yıl 3 oturumun bitişiyle birlikte aynı gün saat 20.50’de soru ve cevaplar açıklanmıştı. Bu yıl da gözler 27 Haziran akşam saatlerine çevrilmiş durumda.

2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’nin 2021 yılı takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 4 Ağustos’ta açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir