YKS baraj puanı kaç oldu? 2021 TYT AYT baraj puanı düşecek mi?

featured

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından belirlenen 180 baraj puanın altında kalan binlerce öğrenci YKS baraj puanı düşürülecek mi AYT ve TYT baraj puanları düştü mü, kaç olacak sorularına yanıt aramaya devam ediyor.

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)’ye katılım sağlayan adayların yüzde 68’i 180 puan barajını geçti. Geriye kalan adaylarınyüzde 32’si işte baraj altında kaldı.

YKS baraj puanı düşecek mi?

YKS baraj puanının düşürülmesine yönelik adaylar ve velilerin yanı sıra MHP lideri Devlet Bahçeli bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile pandemi süreci ve baraj altında kalan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına baraj puanının düşürülmesine yönelik paylaşımda bulundu. İlerleyen günlerde YKS baraj puanına ilişkin bir adım atılıp atılmayacağı belli olacak.

YÖK teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu

Üniversiteye girişte tercih dönemi sürerken, baraj puanlarının düşürülmesi gündemde. Yükseköğretim Kurulu, konuya ilişkin çalışmasını tamamladı.

Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirdi. Çok sayıda aday barajın altında kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

170’e düşmesi bekleniyor

Erdoğan’ın, yeni YÖK Başkanı Erol Özvar’la bu konuda bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu kapsamda, Alan Yeterlilik Testi’nde barajın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 180’den 170’e düşürülmesi gündemde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün barajın düşürülmesi çağrısında bulunmuştu.

YÖK konuyla ilgili çalışmasını tamamladı. Kısa süre içinde de nihai kararın açıklanması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir