YKS 2022 sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları ile ilgili son dakika gelişmesi…

18-19 Haziran’da yapılan ‘’YKS 2022 sonuçları bugün açıklanır mı?’’ sorusu, hemen hemen her gün sınava giren adaylar tarafından sorgulanıyor. 9 Temmuz Cumartesi günü başlayan bayram tatili 9 gün boyunca devam edecek. 15-16 Temmuz’un da bayram tatiliyle birleştirilmesiyle YKS 2022 sonuçları bayramdan sonrasına kalmış oldu. Peki YKS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

featured

Üniversite sınavına giren yüzbinlerce adayın merakla beklediği YKS 2022 sonuçları için heyecan dorukta. YKS 2022 sonuçlarının erken açıklanması için sosyal medyada kampanya başlatmıştı. Ancak ÖSYM’den herhangi bir açıklama gelmedi. YKS 2022 sonuçları böylece bayramdan sonraya kalmış oldu…

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuru ile 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.

SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANACAK MI?

İnternette yayılan asılsız haberde “Aldığımız bilgiye göre 2022 YKS Sonuçları için hummalı bir çalışma yürüten ÖSYM, YKS sonuçlarını da arife günü olan 8 Temmuz Cuma gününe yetiştirip sonuçları merakla bekleyen öğrencilere bayram hediyesi vermeyi planlıyor” denilmişti.

Bayram tatilinin gerekçe gösterildiği haberde “ÖSYM birçok sınavda sonuçlar için açıkladığı takvimden önce sonuçları açıklıyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nın 1. günü 9 Temmuz 2022 Cumartesi. 12 Temmuz 2022 Salı ise bayramın son günü olacak. Bu duruma göre Kurban Bayramı Arife günü 8 Temmuz 2022 Cuma günü gerçekleşecek” ifadelerine de yer verildi. Teknik olarak 8 Temmuz’da açıklamak mümkün olsa da ÖSYM’den alınan bilgiye göre sınav sonuç açıklanma takviminde herhangi bir değişiklik mevcut değil.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir