Yılmaz Özdil’den CHP’ye Halk TV ile ilgili dikkat çeken çıkış

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için Sözcü TV'den kovulan gedikli CHP'li Yılmaz Özdil, CHP'nin Halk TV ile olan anlaşmasını feshetmesiyle ilgili çok konuşulacak bir çıkışta bulundu. Özdil, fesih belgesini "Türk basın tarihinin en hazin belgesi" olarak nitelendirdi.

featured

CHP’de seçim hezimeti sonrası Kılıçdaroğlu sert kararlar almaya devam ediyor. CHP tarafından fonlanan Halk TV ile olan sözleşme feshedildi. Son dönemde CHP içindeki “değişim” tartışmalarının en büyük destekçisi konumunda olan Halk TV’nin ipi Kemal Kılıçdaroğlu tarafından çekildi.

EREN ERDEM PROTOKOLÜN FESHEDİLDİĞİNİ DUYURDU

Koltuğu bırakmamak için her yola başvuran Kılıçdaroğlu, değişim isteyen İmamoğlu’na karşı hamle yaparak Halk TV’ye verdiği desteği kesti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP’nin, Halk TV ile arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini duyurdu. CHP’li Eren Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir.”

“TÜRK BASIN TARİHİNİN EN HAZİN BELGESİ”

CHP’nin Halk Tv olan sözleşmesini feshetmesi bazı tepkileri de beraberinde getirdi. O tepkilerden biri de Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerinin ardından Sözcü Tv’den el çektirilen Yılmaz Özdil’e ait. Özdil, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, fesihnameyi,“Türk basın tarihinin en hazin belgesi” olarak nitelendirdi.

Özdil paylaşımının devamında, “Hangi kalemlere, hangi yorumculara, hangi haberlere kaç para ödendiğini de açıklayın, başka hangi kanallara para ödendiğini, hangi namuslu gazetecilerin bu sözleşme karşılığında işten kovdurulduğunu da açıklayın.” diyerek CHP yönetimine yüklendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir