Yılbaşında hangi illere kar yağacak? Meteorolojiden flaş açıklama

Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. Birçok kişinin aklında yılbaşında hava nasıl olacak? soruları var. Peki yılbaşında kar yağacak mı? Hava güneşli mi olacak? Yurt genelindeki yılbaşı hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Peki yılbaşında hangi illerde kar yağışı görülecek?

featured

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Binlerce kişi ‘Yılbaşında kar yağacak mı?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Yurt genelindeki yılbaşı hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. İşte, Ankara, İzmir, İstanbul’a yılbaşında kar yağışı beklentisine ilişkin detaylar…

YILBAŞINDA KAR YOK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık tahmin haritasına göre Türkiye genelinde yılbaşında kar yağmayacak. Tam tersine hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren ülkemiz genelinde artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

1 OCAK YILBAŞI’NDA KAR YAĞACAK MI?

Yılbaşında İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehirlerimiz başta olmak üzere yurt genelinde az bulutlu bir hava hakim olacak.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul’da kar yağışı Ocak ayından önce beklenmiyor. Ocak ayı ile birlikte havaların daha da soğumasıyla birlikte mevsimin ilk etkili kar yağışı İstanbul’da etkili olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir’in batı kesimleri, İzmir’in kuzey ve batı ilçeleri, Rize’nin doğu ilçeleri ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, Artvin’in yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir