Fidye isteyen hackerlar, Yemeksepeti’ne 1 hafta süre verdi: “Herkese açık yayınlayacağız”

featured

Yemeksepeti’nin hacklendiğine ilişkin iddialar büyümeye devam ederken gece saatlerinde Yemeksepeti’nin açıklaması üzerine hacker’lardan da bir açıklama geldi. Hackerlar, Yemeksepeti çalışanlarının açık adreslerini ve telefon numaralarını herkese açık yayınlayacaklarını açıkladı.

Türkiye dün akşam, en popüler çevrimiçi yemek sipariş platformlarından olan Yemeksepeti’nin bir kez daha hacklendiğini öğrendi. İddialara göre hackerlar, sistemlere sızmayı başararak kullanıcılara ait kişisel verileri ele geçirmiş ve hatta Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’a da ulaşmışlardı.

KANIT İÇİN ADRES VE TELEFON NUMARASI İSTEDİ

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Yemeksepeti’ni hackediğini iddia eden hacker ile iletişime geçmeyi başardı. Edindiği bilgileri Twitter hesabından paylaşan Haskoloğlu, çarpıcı bilgilere yer verdi. Siyah şapkalı hackerlar, İbrahim Haskoloğlu’na kanıt için istediği adres ve telefon bilgisini verdi.

Bu açıklamaların paylaşılmasından birkaç dakika sonra Yemeksepeti’nden açıklama geldi. Aradan fazla geçmeden hackerlar, yayınlanan açıklamaya tepki gösterdi.

Yemeksepeti’nden siber saldırı açıklaması: “Fidye talebinde bulundular”

“YEMEKSEPETİ’NİN KOMİK BASIN DUYURUSUNU OKUDUK”

Yemeksepeti’nin yalan söylediğini belirten hackerler, sistemi nasıl ihlal ettiklerini şirketin bilmediğini söyledi. Şirkete 1 hafta süre verdiklerini belirten hackerlar, “Yemeksepeti çalışanlarının açık adreslerini ve telefon numaralarını herkese açık yayınlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, hackerların yeni açıklamasını sosyal medyadan paylaştı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yemeksepeti’nin komik basın duyurusunu okuduk. Yalan söylüyorlar çünkü sistemi nasıl ihlal ettiğimizi bilmiyorlar. Yemeksepeti çalışanlarının açık adreslerini ve telefon numaralarını herkese açık yayınlayacağız. Onlara verdiğimiz süre 1 haftadır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir