Yavuz Ağıralioğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na sert tepki: “Siyasi ilkesizlik”

İYİ Parti'de yaşanan skandalların ardından istifasını duyuran Yavuz Ağıralioğlu, seçim hezimeti sonrası Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine ilişkin olarak çok sert açıklamalarda bulundu.

featured

Seçim öncesi 72 saatlik krizin ardından masaya tekrar dönerek büyük bir hata yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tavrı İYİ Parti’de istifa dalgasına neden oldu. Bunlardan biri de Yavuz Ağıralioğlu

Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programının konuğu olan Yavuz Ağıralioğlu çok sert açıklamalarda bulundu.

İstifa sürecinin kendisi için planlamış bir şey olmadığını söyleyen Ağıralioğlu, “Şöyle bir disiplinle siyaset yapıyorum; inandıklarımı konuşacağım konuştuklarıma inanacağım hassasiyetlerini diri tutmaya çalışırım. Ben İYİ Parti’ye davet edildiğimde birçok arkadaşım tereddüt etti. Aslında istişare ettiğim arkadaşlarımdan kahir ekseriyet bunun benim için hayır olmadığını düşündüler.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ DAHA ÖNCE TECRÜBE EDİLMEMİŞ BAŞARI HİKAYESİDİR”

“Hükümeti tenkit edebiliriz, eleştirebiliriz ama devletimizin başını hiçbir uluslararası organizasyonun ve şer organizasyonunun töhmet altında bırakmasına asla razı olmayız, parmak sallamasına razı olmayız.” diyen Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti daha önce tecrübe edilmemiş başarı hikayesidir kendi içinde. 21 yıl iktidarda kalabilmek, her seçimden güçlenerek çıkabilmek, milletin teveccühünü muhafaza edebiliyor olabilmek çok takdir edilmesi gerekilen şeylerdir.”

“BAŞTAN SİYASİZLİK İLKESİZLİK BU”

Kılıçdaroğlu’nun istifa çağrılarına kulak tıkamasına da değinen Ağıralioğlu, “Sandıktan çıkanın kalmasına ‘diktatörlük’, sandıkta mağlup olduğu halde koltuğu bırakmayana da ‘demokratlık’ payesi vererek siyasi mücadele yapıyorsunuz, baştan mağlubiyet psikolojisi bu, baştan siyasi ilkesizlik bu” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir