Yavru Vatan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı

featured

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Seçimlere yüzde 55’e yakın katılım oldu. Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimini önde götürürken, seçimler de 2. tura kaldı.

KKTC’deki Bayrak Radyo Televizyonu tarafından paylaşılan verilere göre, saat 18.00’de oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından başlayan sayım devam ediyor.

ERSİN TATAR YÜZDE 33 OYLA ÖNDE GİDİYORDU

KKTC bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 738 sandığın 317’si sayıldı. Başbakan Ersin Tatar’ın seçimi önde götürdüğü öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar yüzde 33,23 oy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yüzde 29,21 oy aldı.

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7’si bağımsız 11 aday yarışıyor.

Seçimde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’ın yanı sıra Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın yanı sıra bağımsız aday olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş katılıyor.

Diğer yandan Alpan Uz, Mustafa Ulaş, Ahmet Boran ve Arif Salih Kırdağ bağımsız olarak, Fuat Çiner ise Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin adayı olarak yarışta yer alıyor.

Bugünkü seçim, KKTC’de bugüne kadar en çok adayın katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimi olarak tarihe geçti.

Kıbrıs Türk halkı, 1974’ten bu yana 10’uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir