Yanmaya devam eden Hisarönü’nde vatandaşlardan TRT muhabirlerine dayak: “Dün Hisarönü kurtuldu dediniz”

featured

Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçeleri ile Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınları sürüyor. Antalya’nın 4 ilçesinden 12 mahallede süren yangından 50 bin hektara yakın alan etkilendi.

Manavgat’ın Ahmetler köyünde vatandaşlar, köye sıçramaması için ormanla köy arasında tampon bölge oluşturmaya çalışıyor.

7 mahallesi tahliye edilen Gündoğmuş’ta ise Ortakonuş mahallesi tamamen yandı.

Hisarönü tamamen tahliye edildi

Muğla Marmaris’teki yangın ise rüzgarın şiddetini artırmasıyla geniş bir bölgeye yayıldı. Alevler, Hisarönü Mahallesi’nde bazı evlerin bahçelerine kadar ulaştı. Ekipler, yangının evlere sirayet etmemesi için yoğun çaba harcıyor. Mahalle sakinlerinin de hortumlarla evlerinin çevresini suladığı görüldü.

Alevlerin Hisarönü-Bozburun kara yoluna ulaşması nedeniyle, Hisarönü girişi yol trafiğe kapandı. Görevliler, Hisarönü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları denizden botlarla tahliye etti.

TRT muhabirlerine tepki

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde, TRT Haber muhabirinin haber anonsu tepki çekmişti. Muhabir “Yangın durduruldu… Gökova Körfezi’ne yönelik tamamen ortadan kaldırıldı” anonsu yaparken, o muhabiri çeken telefon kamerası arkadaki ormanı gösterdiğinde ise ormanın yanmaya devam ettiği görülüyordu.

“Dün Hisarönü kurtuldu dediniz”

Hisarönü Mahallesi’nde alevler tekrar yükselmeye başlarken bölgede yaşayan yurttaşlar, kendi çabalarıyla evlerini kurtardığını söyleyerek TRT ekibine “Dün Hisarönü kurtuldu dediniz” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada NTV muhabiri ise “Kim dedi ya?” şeklinde yanıt verdi.

“Müdahale eden yok, biz burada yanıyoruz, burasına geldi artık milletin” diyen yurttaşlar TRT ekibinin bölgeden ayrılmasını istedi.

Bir yurttaş da “Çay niye dağıtıyor o zaman Marmaris’te?” dedi. TRT muhabirleri arabalarına binerek bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir