Yalısından manzara izlerken birden aydınlanma yaşamış… Nagehan Alçı’dan hükümete yüz yüze eğitim isyanı: “Çocukları mahvettiniz!”

featured

Normalleşme süreci ile birlikte 1 Mart’tan itibaren okulların açılması beklentisine girilirken İstanbul ve Ankara’da eğitim için son karar 1 Mart’ta verilecek.  Her iki ilin valiliklerinden yapılan açıklamalarda bu konuda kararın bu tarihte yapılacak bakanlar kurulu toplantıları sonrasında verileceği ifade edildi. Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre İstanbul ve Ankara “düşük riskli” kategorisinde değil.

Başta İstanbul Valiliği ve Ankara Valiliği olmak üzere Türkiye genelindeki il valilikleri, 1 Mart’tan itibaren korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir sürece girileceğini ve bu süreçte eğitim öğretim kurumlarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınacak kararlar doğrultusunda yeni adımlar atılacağını açıkladı.

“Çocukları mahvettiniz”

Valiliklerin açıklaması sonrası Twitter’dan isyan eden HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, “Artık yeter! Burası Afrika ülkesi mi? Haftalar öncesinden 1 Mart’ta ilkokullar açılıyor dendi şimdi açılmıyor pazartesi günkü toplantıya göre karar vereceğiz deniyor… Çocukları mahvettiniz!” dedi.

HaberTürk’te bugün yayımlanan ‘Okullar nihayet açılıyor… Bunun artık geri dönüşü olmamalı’ başlıklı yazısında uzaktan eğitim sürecini değerlendiren Alçı, “Köy okulları en sonunda açıldı, şehirlerde de ilkokullar ve belli sınıflar pazartesi kademeli olarak ders başı yapıyor. Okulların, özellikle de ilkokulların kapalı olması konusunda en net ve galiba tek itirazı yapmış köşe yazarı olarak ‘nihayet’ diyorum” ifadesini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir