WhatsApp’tan yeni gizlilik hamlesi! Kendini imha eden fotoğraf özelliği geliyor

featured

Yeni gizlilik sözleşmesi sonrası birçok kullanıcısını kaybeden WhatsApp, kaybettiği kullanıcıları kazanmak için yaptığı değişikliklere devam ediyor.

WhatsApp kendiliğinden silinen fotoğraf özelliği sayesinde cazibesini artırmak istiyor. Normal şartlarda herhangi birisine fotoğraf attığınızda bunun otomatik silinme gibi bir durumu söz konusu değildi. Kendiniz manuel bir şekilde silmeniz gerekiyordu. Ancak konuyla ilgili WhatsApp önemli bir güncelleme düşünüyor.

‘Kendi kendini imha eden fotoğraf’ özelliği, gönderen tarafından karşı tarafla paylaşılan görselin, bir süre sonra hem alıcı hem de gönderen kişinin ulaşamayacağı şekilde iki hesaptan da silinmesini içeriyor.

İlk olarak Snapchat’te kullanılmıştı

Veri ihlalleri konusunda sabıkası bir hayli kabarık olan Facebook şirketine ait WhatsApp’ın yeni duyurduğu özelliğe göre, yapılan yeni bir fotoğraf gönderme butonu ile birlikte karşı tarafta size ait fotoğraflar kalmayacak.

İlk olarak Snapchat uygulamasında kullanılan özelliğin uygulamaya ekleneceğini duyuran WhatsApp, bu değişikliklerle ‘gizlilik kuralları’ konusunda mevcut hassasiyet seviyesini giderek artırmayı planlıyor.

Birçok uygulama tarafından kullanılan özellik, aynı zamanda Instagram’ın mesaj kısmında da bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir