WhatsApp’ta Migros’un 70. yıl kampanyası mesajını alanlar dikkat! Sakın tıklamayın…

featured

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyor. Özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

WhatsApp mesajlarına dikkat

Son günlerde Whatsapp üzerinden Migros adına yapıldığı iddia edilen bir kampanya mesajı yayılmaya başladı. Gelen mesaja tıkladığınızda önünüze sahte bir anket çıkıyor. Bunu yanıtladıktan sonra mesajı kişilerinizle paylaşmanız isteniyor. Mesaj Whatsapp’taki kişilerinizle paylaşılıyor. Böylece mesaj çevrenizdeki insanlarla birlikte geniş bir kitleye ulaşıyor.

Yeni dolandırıcılık yöntemi

Dönem dönem Whatsapp ve Facebook kişi sosyal medya mecralarında kurban arayışına giren dolandırıcılar bilinen markaların ismini kullanarak vatandaşları kandırıyor. Yetkililer bilinmeyen linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Migros’tan açıklama

70. yıl hediyesi adı altında gönderilen linklere tıklanmaması konusunda uyarı yapan Migros, resmi hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Merhaba, böyle bir kampanyamız bulunmamaktadır. Tüm kampanya bilgilendirme ve duyurularımız Migros Türkiye’nin resmi sosyal medya hesapları ve Migros.com.tr’den yapılmaktadır. Bilginize sunar, iyi günler dileriz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir