WhatsApp’tan kavga çıkaracak yeni güncelleme

Meta bünyesinde faaliyet gösteren popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmek için uygulamaya yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Ancak yapılan yeni güncelleme iyi mi oldu kötü mü oldu bilinmez. Çünkü bu güncelleme sohbet gruplarında kavga çıkasına neden olabilir...

featured

WhatsApp‘ın, gruplardaki mesajları şikâyet etmemize olanak tanıyacak bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Platform, geçtiğimiz günlerde iletilen mesajlara açıklama ekleme, anketlere tek bir yanıt verme gibi bir dizi yararlı özelliği bizle buluşturmuştu.

Şimdi ise grupları ilgilendiren yeni bir özelliğin geleceği ortaya çıktı. WABetaInfo tarafından uygulamanın Android için beta sürümünde fark edilen bu yenilik, gruplardaki uygunsuz mesajların önüne geçmeye yarayacak.

Webtekno’nun aktardığına göre, şu anda test edilen özellik, gruplarda yer alan mesajların grup yöneticilerine şikâyet etmeye olanak tanıyacak. Bu şekilde de yöneticilerin grupları çok daha iyi ve güvenli bir şekilde yönetmesi sağlanacak.

Adeta ispiyonlama gibi bir işlevi olan özellik etkinleştirildiğinde, grup üyeleri uygunsuz gördükleri mesajları yöneticilere bildirebilecek. Bunun ardından da yöneticiler, mesajı inceleyecek ve uygunsuz olup olmadığına karar verecek. Eğer bir ihlal varsa, o mesajı “herkesten sil” seçeneğiyle silebilecek. Özellik, grup ayarları bölümünden aktif hâle getirilebilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir