WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi için verdiği süre bugün doluyor! Hesaplar silinecek mi?

featured

WhatsApp’ın yenilediği gizlilik sözleşmesi için zaman doldu. 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek sözleşmeyi onaylamayan vatandaşlar bu tarih itibarıyla neler olacağı merak konusu haline gelirken şirket bu konuyla ilgili merak edilenleri blog sayfası üzerinden yanıtladı. Bu kapsamda WhatsApp Sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi? WhatsApp Sözleşmesi son durum nedir, sözleşme nasıl iptal/kabul edilir? soruları milyonlarca vatandaşın gündemindeki yerini aldı. Yapılan açıklamada belirli bir süre sonra uygulanmış yenilenmiş gizlilik sözleşmesi bildirimi kalıcı hale gelecek ve sözleşmeyi onaylamayanların uygulamaları da kısıtlanacak. İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp sözleşmesi son tarihinin yaklaşmasıyla beraber yeniden gündemdeki yerini aldı. Akıllı telefonlarda anlık mesajlaşma, arama ve haberleşme uygulaması olan şirket, kullanıcılarına geçtiğimiz aylarda sunduğu sözleşmeyi onaylamamaları halinde kullanım dışı kalacağını belirtmişti.

Kısıtlama konusunu biraz daha açacak olursak, sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar sohbet listesine erişemeyecek. Fakat gelen mesajlara yanıt verebilecek ve cevapsız çağrılara da geri dönüş yapabilecek. Yani gelen mesajlar, görüntülü veya normal aramalar cevaplanacak. Ancak bu durum bir süre için geçerli. Birkaç hafta sonra bu sınırlandırılmış işlevler de kapatılacak.

15 Mayıs’ta hesaplar silinecek mi?

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesi konusunda geri adım attı. Daha önce 15 Mayıs’a kadar sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların hesabının silineceğini açıklayan WhatsApp bu uygulamadan vazgeçti.

Sosyal medya şirketi Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların yoğun tepkisini alan son güncellemesine ilişkin Twitter üzerinden paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımda, “Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle WhatsApp, 8 Şubat’ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs’a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

WhatsApp, Türkiye’de de çok sayıda kullanıcısını, başta BiP olmak üzere diğer mesajlaşma uygulamalarına kaptırmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir