WhatsApp çöktü mü? 25 Ekim Salı WhatsApp neden çalışmıyor? Meta’dan açıklama

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp yaklaşık 40 dakikadır aksamalar ile çalışıyor. Mesajların gitmediği görülürken sorun hakkında sosyal medyada kullanıcılar sıklıkla 'WhatsApp çöktü mü, mesajlar neden gitmiyor' aramasını gerçekleştiriyor. WhatsApp hem uygulama hem de mobil cihazlarda birkaç saattir mesaj gönderimi gerçekleştiremedi. Yaşanan sorunun ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı DR. Ömer Fatih Sayan sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamada bulundu. Öte yandan uygulama saat 11:50 itibarıyla yeniden düzeldi.

featured

WhatsApp son 24 saat kesinti raporuna bakıldığında da son 10 dakikadır özellikle İstanbul bölgesinde kesinti bildirimleri geldiği görülüyor.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

Sosyal medyanın da gündeminde yer alan Whatsapp çöktü iddiaları internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. WhatsApp Web, mobil ve uygulamanın çalışmadığı görülürken, problemin mesaj gönderimi ve sesli mesaj gönderiminde yaşandığı gözüküyor.

HATA BİLDİRİMİ ARTIYOR

Whatsapp uygulamasında mesajların gitmemesinin ardından hata bildirimlerinde de hızla artış gösteriyor. Şuana kadar tespit edilen sorunun mesajların ‘tek tık’ şeklinde kalması yönünde.

Hata haritasına bakıldığında İstanbul özelinde sorun yaşayanların sayısı artarken diğer illerde de problem yaşayan kullanıcı sayısının hızla arttığı görülüyor.

WhatsApp uygulamasında ise bağlanılıyor, tekrar deneyiniz ibaresi dikkat çekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, WhatsApp’da yaşanan sorun ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

”Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.

Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz.

Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz.”

DÜZELDİ

Çöken WhatsApp uygulaması, öğlen saat 11:50 itibarıyla yeniden düzeldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir