Wagner lideri Prigojin’den Putin’e rest: “Kimsenin teslim olmaya niyeti yok”

Wagner lideri Prigojin'den Rus lideri Putin'in açıklamalarına cevap geldi. Prigojin bugüne kadar verilen her görevi her yerde yaptıklarını söyleyerek, "Biz vatanseveriz. Kimsenin Putin'in emriyle teslim olmaya niyeti yok" ifadelerini kullandı.

featured

Wagner’ın Rusya devletine karşı darbe girişiminde bulunması üzerine açıklama yapan Rusya Devleti Vladimir Putin, “Şu an birlik içinde olmalıyız. Düşmanlığımız her zayıflığımızı kullanarak birliğimizi yok etmeye çalışıyor. Karşımızda olan tam da hainlik. Biz askerlerimizi desteklemek istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz aslında Wanger güçleri de Rusya’nın birliği için hayatını veriyordu. Ama onların arasında hainler var.

Herhangi bir iç ayaklanma bizim için büyük bir darbedir. Rusya’ya darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.” demişti.

PRIGOJIN’DEN PUTİN’E CEVAP

Wagner’in lideri Prigojin Putin’in hainlik açıklamalarına cevap verdi. Prigojin,Putin’in, vatan hainliği konusunda yanıldığını belirterek “Biz vatanseveriz. Rus İstihbarat Teşkilatı’nın (FSB) veya başka birinin taleplerine boyun eğmek gibi bir niyetimiz yok.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir