Viranşehir’de yüzlerce borsa mağdurundan Mehmet Akyürek isyanı

AK Partili eski Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in yerel basında AK Parti Viranşehir Belediye Başkan adayı gösterileceği yönündeki haberlere Akyürek Holding mağdurları sert tepki gösterdi.

şanlıurfa akyürek holding

Kurucusu olduğu, Akyürek Holding’in borsada halka açılmasından sonra Taco ve Doruk şirketleri vasıtasıyla Holding’in içini boşalttığı, veliaht Akyüreğin 50 milyon arz 30 milyon nitelikte satış gerçekleştirdiği ve bu satışlar neticesinde 300 milyona yaklaşan krediyi çoğu devlet ağırlıklı (kamu kuruluşlarından) olmak üzere kullanıldığı iddiaları medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Akyürek Holding’a ait şirketlerin hisselerini satın alan binlerce Şanlıurfalı ise paralarının battığını söyleyerek şikayetçi olmuştu.

AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Mehmet Akyürek’e ait holding tarafından uyguladığı iddia edilen yöntemle; ana firma üzerinden alt firmalara parayı aktararak paranın küçük parçalara ayrılmasıyla kontrolsüzlüğüne sebebiyet verdiği, bu yöntemin borsada göstermelik batan firmaların dünya üzerinde sık sık uyguladığı belirtiliyor.

“ÖNCE PARAMIZI GERİ VERSİN”

Akyürek Holding’e paralarını kaptırdığını iddia eden binlerce Şanlıurfalı ise “Mehmet Akyürek’in Viranşehir’den AK Parti adayı olacağı yazılıp çiziliyor. Bizim alınterimizle tarlada çalışarak kazandığımız paraları önce bize güven vererek borsada kendisine ait şirkete yatırım yapmamızı sağladı, sonra da şirketlerin içini boşaltarak paramıza el koydu. Aday olmadan önce bizim paramızı geri versin” diyerek çıkan haberlere tepki gösterdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir