Veliler: “Çocuğumu 50 kişilik sınıfa göndermek istemiyorum”

featured

Covid-19 salgınının Türkiye’de görülmeye başlandığı mart ayı itibariyle an az sağlık kadar tartışılan başlıklardan biri de eğitim oldu.

Aylardır , “Okullar açılacak mı, hangi koşullarda, nasıl açılacak? Uzaktan eğitim mi, yüz yüze eğitim mi?” derken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim ve öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başlayacağını duyurdu. Selçuk, yüz yüze eğitime ise 21 Eylül’de geçileceğini belirtti.

Ancak, bir dönemi uzaktan eğitim ile kapatan öğrenciler, veliler ve eğitimciler uzaktan eğitimin verimli olmadığı konusunda ısrarcı.

Hekimlerin, sonbaharda vakaların artacağı ve okulların açılmamasına yönelik uyarıları ise; öğrenci, öğretmen ve velilerde başka bir kaygı yaratıyor.

Eğitimin en önemli paydaşlarına, öğrenci ve velilere uzaktan eğitim ve 21 Eylül’de okulların açılmasıyla ilgili fikirlerini sorduk.

İstanbul Avcılar’da mikrofon uzattığımız öğrenciler, yüz yüze eğitimin önemine dikkat çekerken, veliler pandemi koşullarında çocuklarını okula göndermek istemediklerini söylediler.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir