Veli Ağbaba: “Cumhuriyet şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin veya meczupların değil”

featured

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82’nci ölüm yıldönümü ile yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Kuvâ-yi Milliye ruhunun önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde saygıyla ve giderek artan bir özlemle anıyorum. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras şüphesiz ki Cumhuriyetimizdir. Bu cumhuriyet şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin veya meczupların değil; bilimin ışığında, hukukun üstünlüğü ve gerçek demokrasiyle yönetilen çağdaş ve laik bir Cumhuriyettir. 2017’deki sistem değişikliğinin ardından yaşanan gelişmeler ve özellikle salgın sürecinde ülkemizdeki yönetim zafiyetleri, hepimize Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyeti’nin ve kurucu değerlerimizin ne kadar önemli olduğunu her geçen gün bir kez daha göstermektedir.

“SORGULAMAYAN, BİAT EDEN BİR TOPLUM KULLUKTAN BAŞKA BİR ŞEY ÜRETEMEZ”

Büyük Atatürk, Cumhuriyet devrimleriyle eğitim başta olmak üzere kültür ve adalet alanlarında büyük atılımlar yaparak Türkiye’yi dünyayla yarışır bir ülke haline getirmiştir.  Sormayan, sorgulamayan, biat etmeyi kendisine ilke edinen toplumun, kulluk etmekten başka hiçbir şey üretemeyeceğini çok iyi görmüştür.  10 Kasım anması Cumhuriyetin ortak değerlerine gösterilen saygı, kuruluş felsefesine olan bağlılık anlamına gelmektedir. Biz, CHP olarak, Atamızdan devraldığımız Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkma noktasında topluma öncülük etmeyi sürdüreceğiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir